Het Jeugdkoor is voor jongeren vanaf de tweede klas van het Voortgezet Onderwijs tot en met 17 jaar. Het Jeugdkoor repeteert twee keer per week. Naast de repetities geeft het koor regelmatig concerten in en buiten Hoogezand.
Het Jeugdkoor zingt hoofdzakelijk meerstemmig repertoire. Dit repertoire is een voortzetting van het repertoire van het Kinderkoor.

Jongeren die de repetities van Koorklas I, II en III en het Kinderkoor niet hebben gevolgd kunnen, na een stemtest, worden toegelaten tot het Jeugdkoor. De leerling moet dan over een goede stem beschikken en bij voorkeur een instrument (leren te) bespelen.

Lestijden:
Maandag van 18.45 tot 19.45
Vrijdag van 17.30 tot 18.30

Een aantal koorleden doen rond de leeftijd van 17 jaar eindexamen voor het Voortgezet Onderwijs. Het is de ambitie van de Koorschool de koorleden een brede basis aan te bieden, in de hoop dat de Koorschool een basis heeft gelegd voor ‘een leven lang zingen’.

Sommigen vertrekken naar elders en gaan studeren, anderen blijven bij hun ouders wonen, gaan in Groningen studeren en blijven, wat betreft de vrijetijdsbesteding actief in Hoogezand.

Koorleden die naar een andere woonplaats gaan kunnen kiezen uit:
- Een (studenten)koor met klassiek repertoire
- Een koor met populair repertoire
- Een koor met gevarieerd repertoire
- (Afhankelijk van de ambities van het koorlid) Een koor met moeilijker repertoire

Koorleden die in Hoogezand blijven wonen kunnen zich bij de Koorschool verder ontwikkelen door aan te sluiten bij het Jongerenkoor.