Het Jongenskoor is een koor uiteraard voor alleen jongens. De jongens zingen samen met een Mannengroep. De jongens zingen de sopraanpartij. De overige stemmen worden door de mannen gezongen.
Het repertoire bestaat voor een groot deel uit koormuziek van Engelse bodem. Maar ook koormuziek uit andere landen wordt gezongen. Zo heeft het koor al eenpaar keer een optreden verzorgd met het Jongenskoor Dzvinochok uit Kiev. Op uitnodiging van de Koorschool geeft dit koor ieder jaar een concert in Hoogezand-Sappemeer.

Het Jongenskoor is al een keer in Cambridge, Ely en Norwich geweest, en heeft daar in prachtige kathedralen gezongen. De dirigent Wim van de Laar, is meerdere keren in Engeland geweest om zich verder te bekwamen in de Engelse koormuziek, en voor aanschaf van koormuziek voor het Jongenskoor.
Het koor heeft ook meerdere keren in de Petridom in Bremen gezongen.

Nieuwe koorleden worden door de dirigent geselecteerd, of na een stemtest toegelaten in het C-koor. Met behulp van de cymbaal (voor info, zie Koorklas I) leren de jongens een groot aantal liederen te zingen. We beginnen met eenvoudige, korte, Nederlandse liedjes. Daarna krijgen de jongens veel Engelse kinderliedjes om ze voor de bereiden op het repertoire van het A-koor. De groepen zijn niet groter dan 5 jongens, zodat we de jongens veel individuele aandacht kunnen geven.

Na het C-koor gaan de jongens naar het B-koor. Het repertoire breidt zich uit. De liederen worden langer, er worden veel canons gezongen ter voorbereiding op het meerstemming zingen, en er komen een aantal stukken van het A-koor op de lessenaar. De jongens van het B-koor zijn bij de concerten van het A-koor aanwezig en zingen een paar nummers mee.

De jongens zingen tot hun stembreuk bij de Jongenssopranen. Tijdens de stemwisseling stappen ze over naar de Mannengroep, en krijgen ze extra begeleiding bij de ‘Changing Voices’ groep.

Een aantal jongens volgen ook individuele zanglessen en verzorgen de solopartijen tijdens de optredens.

Lestijden:
Jongens C-koor: meerdere groepen, tijden in overleg
Jongens B-koor: Donderdag van 16.45 tot 17.45
Jongens A-koor: Maandag van 17.45 tot 18.45 uur
Donderdag van 17.45 tot 18.45 uur (Het laatste kwartier is samen met de Mannengroep)

De ‘Kielzog Boys Soloists’
De jongens van deze groep zijn allemaal lig van het Jongenskoor, en hebben daarnaast individueel zangles. Tijdens deze lessen bouwen ze een eigen repertoire op. Voor deze jongens worden aparte concerten georganiseerd.