Het Kinderkoor is voor kinderen tot en met de eerste klas van het Voortgezet Onderwijs. De kinderen repeteren twee keer per week. Daarnaast geeft het Kinderkoor concerten in en buiten Hoogezand. De concerten worden door de Koorschool zelf georganiseerd, maar ook op uitnodiging.
Het Kinderkoor zingt overwegend eenvoudig, meerstemmig repertoire. Het repertoire is zeer veelzijdig. Klassiek, jazz, opera, kerkmuziek, musical en volksmuziek uit Hongarije, Rusland, Spanje, etc. De Koorschool maakt geen onderscheid in genres, wel in goede en slechte muziek.

Oudere kinderen die de repetities van Koorklas I, II en III niet hebben gevolgd kunnen, na een stemtest, worden toegelaten tot het Kinderkoor. Het kind moet over een goede stem beschikken, en bij voorkeur een instrument (leren te) bespelen.

Lestijden:
Dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur.
Vrijdag van 16.30 tot 17.30 uur.