Koorrepetitie
Deelname aan de Koorschool levert een bijdrage aan de taalontwikkeling van het kind. In Koorklas III worden veel liederen in een andere taal gezongen. Het repertoire is gevarieerd, en in toenemende mate worden ook koorwerken van het Kinderkoor ingestudeerd, zodat de kinderen van Koorklas III de overstap naar het Kinderkoor gemakkelijk kunnen maken.
De kinderen van Koorklas III doen samen met het Kinderkoor mee aan de Kerstconcerten en andere optredens die later in het seizoen door de Koorschool worden georganiseerd.

Oudere koorleden die de repetities van Koorklas I en II niet hebben gevolgd kunnen, na een stemtest, in dit koor worden geplaatst. Het kind moet over een goede stem beschikken, en bij voorkeur een instrument (leren te) bespelen.

Solfègeles
Ook de solfègelessen van Koorklas III gaan in kleine groepjes van maximaal vijf kinderen. We gaan verder met de methode ‘De avonturen van Meneer Prikkebeen’, en werken vooral aan het meerstemming zingen.
Meerstemmig zingen is heel mooi om te doen, maar ook heel lastig. Meerstemmig zingen vraag van iedere zanger een grote zelfstandigheid. Dat wil zeggen, muzikaal stevig in je schoenen staan. Ieder kind moet zijn eigen partij goed kunnen zingen, zodat er samen met de andere partijen een mooi geheel ontstaat.

De lestijden van de solfègelessen gaan in overleg.